Strona Główna Suplementy i Zdrowie, Uroda, Młodość
Forum wymiany doświadczeń w stosowaniu przeciwutleniaczy w szczególności flawonoidów oraz ich wpływ na poprawę zdrowia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nadciśnienie
Autor Wiadomość
Darek 

Wysłany: 2007-05-07, 18:43   Nadciśnienie

Cieszę się że ktoś założył to forum, bo mogę podzielić się swoją radością.
Kilka lat temu dowiedziałem się że do końca życia przyjmować będę musiał leki na nadciśnienie tętnicze, by móc jeszcze trochę pożyć. Byłem załamany tym problemem. W lutym 2007 roku żona dowiedziała się o preparacie o nazwie FLAVON MAX, który to w naturalny sposób "czyści nasz organizm" i po jego stosowaniu ludzie wychodzą z najróżniejszych chorób. Trudno było mi uwierzyć w ten cudowny środek i kiedy dowiedziałem się że kosztuje 150 zł, podziękowałem.
Jednak moja małżonka przekonana że muszę tego spróbować zrobiła mi prezent "Walentynkowy". Co miałem zrobić? Zacząłem regularnie to przyjmować, ale zupełnie bez przekonania. Po miesiącu czasu niestety z moim nadciśnieniem nic się nie ruszyło, chociaż czułem się lepiej (miałem dużo energii i nie czułem zmęczenia). Namówiła mnie na 2 słoiczek i po 2 miesiącach przyjmowania zauważyłem że moje ciśnienie ustabilizowało się na wartości ok. 130/80 kiedy przez kilka lat moje ciśnienie raczej nie schodziło poniżej wartości 140/90 mimo przyjmowania leków. Teraz na dzień dzisiejszy po 3 tygodniach od odstawienia leków na nadciśnienie moje ciśnienie nie przekracza 130/80.
Jest to jeden z moich największych sukcesów jakie osiągnąłem.
Pozdrawiam was serdecznie! :-D
Ostatnio zmieniony przez admin 2008-04-07, 20:02, w całości zmieniany 1 raz  

zu 

Wysłany: 2007-05-30, 23:12   

Witam,
tu jestem nowy ale flavon zobaczylem chyba pierwszy w Polsce tj, w styczniu 2006 roku. Od tamtej pory go regularnie (czyli codziennie) zajadam. Doslownie po jednym dniu przestalem spac za kierownica, ostatnio zupelnie przypadkiem poparzylem sobie palce na grilu i to paskudnie, nie obyloby sie bez zmiany skory. Posmarowalem sparzone palce flavonem i po kilku minutach umylem rece. Efekt? Nie pozostal nawet malutki slad po oparzeniu :))) Mialem tez na nogach alergie skorna, ktorej dolegliwosc polegala na swedzeniu w miesiacach zimowych, juz o tym zapomnialem a mam dwie zimy na flavonie za soba :) Ale najwiekszym sukcesem jakim sie moge pochwalic jest normalne cisnienie krwi. Mialem 145-150 na 95-100 od kilku lat niestety. Mam juz od wielu miesiecy srednio 138/74 na szczescie :))) Zycze wszystkim zdrowia i serdecznie zachecam do jedzenia tego wyjatkowo smacznego produktu!!!
zu

talib220 

Wysłany: 2008-06-03, 09:25   

mam 23 lata jem flavon max + od miesiąca...przed braniem flavonu ciśnienie miałem w granicach 120/ 70 puls 0k 70 a teraz!!! około 140-150/90 puls w granicał 80...
generalnie czuję siędobrze ale nie wiem o co chodzi..

kris

Wysłany: 2008-06-05, 15:31   

talib220 napisał/a:
mam 23 lata jem flavon max + od miesiąca...przed braniem flavonu ciśnienie miałem w granicach 120/ 70 puls 0k 70 a teraz!!! około 140-150/90 puls w granicał 80...
generalnie czuję siędobrze ale nie wiem o co chodzi..

Suplementami interesuję się od dawna. Byłem na spotkaniu w Szczyrku z profesorem, który pracował nad tym preparatem i z tego co sobie przypominam powiedział, że
podczas przyjmowania flavonu oraz jednocześnie sztucznej witaminy C (lub np rutinoskorbin) w dawkach powyżej 300mg / dzień może dojść do wzrostu ciśnienia. - flawonoidy i sztuczna witamina C w dużych dawkach tak ze sobą działają.

Czy nie bierzesz jednocześnie jakichś sztucznych witamin w dużych ilościach lub czegoś innego?

Pozdrawiam

talib220 

Wysłany: 2008-06-07, 00:50   

nic innego nie biorę..także dziwna sprawa..chyba będę musiał odstawić flavon max +

kris

Wysłany: 2008-06-08, 12:41   

Flavon Plus działa kilka krotnie silniej od zwykłego (np. max plus nie jest zalecany dla osób z cukrzycą, gdyż może dojść do tak dużego spadku poziomu cukru we krwi, że następuje osłabienie, dlatego zalecane jest branie przy cukrzycy zwykłego flavonu). Dodając do tego, że wg medycyny chińskiej choroba przewlekła musi ze stanu uśpienia przejść w stan ostry aby móc być wyleczona (z drugiej strony nie można zbytnio ryzykować swoim zdrowiem)
myślę. że powinieneś na kilka dni odstawić ten preparat aż ciśnienie się unormuję a później zacząć brać go w zmniejszonych dawkach (np. 2x dziennie po 1/2-1/3 łyżeczki) i obserwować.

Najlepszym rozwiązaniem będzie jednak kontakt z dr Karoliną Galikowską-Gul, która zajmuje się badaniem przypadków z flavonem i na pewno miała podobny przypadek.
Jakbyś coś wiedział to daj znać. Podaję namiary:

Dr Karolina Galikowska-Gul dzwonić od Pn-Pt w godzinach 16:00-19:00 - tel. 0 600950526

Pozdrawiam

talib220 

Wysłany: 2008-06-08, 16:57   

już dzwoniłem..zdziwiła się i tyle :cry: ale dziękuje za odpowiedz..ktoś powiedział mi jeszcze, że może być to objawą organizmu na zwalczane( ewentualne) bakterie, grzyby, drożdże w organiźmie, które pod wpływem zwalczania wydzielają toksyny i przez pewien czas może dochodzić do nietypowych objawów..

Odpowiedz do tematu